Barnens Dag – En dag för hela familjen

Nu på lördag, den 7 juni, arrangerar High Chaparral Barnens Dag till förmån för insamlingsorganisationen MinStoraDag. Målet är att samla in 100000 kronor som går direkt till MinStoraDags arbete att förverkliga önskedrömmar för barn och unga med svåra sjukdomar.

 9014ba1dd5ef4a60_org

Nöjesparken High Chaparral är som vanligt öppen och fylld med aktiviteter för hela familjen. Dessutom arrangeras orienteringstävlingen ”Hitta Zorro” tillsammans med Bredaryds skid- och Orienteringsklubb och Luky Luke Loppet i samarbete med Wärnamo Sport Klubb. Båda loppen är för barn 0-15 år. Denna dag är ett perfekt tillfälle att kombinera en idrottsutövning med aktiviteter för hela familjen. Både före och efter loppen kan hela familjen roa sig, se shower och vara delaktig i allt som händer i parken. Allt barnen (och de vuxna) gör denna dag genererar pengar till att uppfylla en dröm för barn som lever med en svår sjukdom.

– Genom arrangemanget Barnens Dag på High Chaparral stärker High Chaparral sin profil som en barn- och familjepark som bjuder på unika upplevelser där barn och vuxna upplever och skapar tillsammans. Upplevelser som stärker familjebanden, säger affärsområdeschefen Emil Erlandsson.

Om High Chaparral
High Chaparral är en nöjespark mitt i Småland, olik alla andra. Ett besök här är en upplevelse för alla sinnen som du sent kommer att glömma. Här förflyttas du till Vilda Västern, ett avsnitt i världshistorien som förknippas med spännande myter, legender och verkliga livsöden som här har fått liv på nytt. Här sveps du med i ett äventyr med banditer och tappra cowboys, shower, spännande upplevelser, busiga upptåg och lärorika aktiviteter.
På High Chaparral får hela familjen uppleva det riktiga Vilda Västern, så som det en gång var i mitten av 1800-talets Amerika. Du får träffa alla de olika karaktärerna som levde i Vilda Västern; cowboys, banditer, sheriffer, mexikaner, indianer och så High Chaparrals egna hjältar Lucky Luke och Zorro. Någonstans i krokarna smyger också de klantiga bröderna Dalton omkring som inte alltför sällan fångas in av de minsta besökarna.

Om insamlingsstiftelsen MinStoraDag
MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som hjälper barn med svåra sjukdomar att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDags mål är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa.

I barns fantasi kan allting hända. Att sjunga med sin idol, att simma med delfiner, att träffa en fotbollsspelare, att åka på semester med sin familj eller att få bjuda vänner på kalas är bara några exempel på önskedrömmar som under åren blivit förverkligade tack vare MinStoraDags verksamhet. 

Varje år genomförs flera hundra Stora Dagar, gruppaktiviteter som koncertbesök, sjukhuscaféer och ungdomsläger så att närmare 2000 barn per år får ett välbehövligt avbrott i sin sjukhusvistelse. 

Stiftelsens beskyddare är H.K.H. Prinsessan Madeleine.
Generalsekreterare är Hélène Benno

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.