Frida i Frankrike

Frida Lindberg styrde kosan mot Frankrike och fick möjlighet att arbeta på Disneyland Paris, med Buffalo Bill Wild West Show. Det fick henne att inse att det är western som gäller. Nu satsar hon för fullt på tävlinskarriär inom barrel race – i Frankrike.

Text: Åsa Wikberg Foto: Privata

Genom diverse arbeten i Frankrike fick Frida möjlighet att arbeta på Disneyland Paris och Buffalo Bill Wild West Show. Det gav mersmak för westernridning.

Frida2

Nu för tiden är det vanligt att man beger sig ut i världen efter skolan. För att resa, utvecklas eller satsa på sin utbildning eller karriär. Inom western sätter många siktet på landet i väster, USA. Frida Lindberg har dock valt en annan väg.

Frida har åkt fram och tillbaka till Frankrike under flera år och jobbat med olika saker från aupair till hopphästar. Genom arbetet med hopphästar fick hon möjlighet till en något annorlunda karriär, på Disneyland i Paris där hon har fick ansvar för hästarna som tillhör en westernshow, Buffalo Bill Wild West Show.

–Det var så otroligt lärorikt att jobba med en show som gick fem dagar i veckan två gånger per dag. Vi hade runt 50 hästar i stallet och varje show har runt 27 hästar som ska vara i form och I ordning för showerna. Jag har alltid gillat och hållit på med hästar på sidan av, men nu visste jag att det var här i westen jag hörde hemma, berättar Frida.

–I Sverige har jag alltid varit på Chappen och älskar att fota alla som rider tävlingarna där. Jag var jätteavundsjuk att dom hade hästar att tävla med och inte jag. Min dröm var att ha häst och rida tävlingar och även då shower var min stora dröm.

För två år sedan tyckte Frida det fick vara slutdrömt och bestämde sig för att åka hem till Sverige igen och få ihop pengar till att resa till USA – den stora drömmen skulle bli verklighet.

Läs mer i LuckyRider 5 2016. Prenumerera här och få Westernkalender, vitaminbok och John Moore DVD! 

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …