Jultorp Ranch återuppstår

Jultorp Ranch återuppstår i ny regi. Välkände Göran Lindström tar över rodret och Jultorp Ranch ska bli ett Westerncenter i Skandinavien, för alla westerngrenar och som en riktigt Working Ranch med boskap. Det blir lektioner, kurser och träning från grundnivå till tävlingsträning.

En efterlängtad nyhet är att Jultorp Ranch återuppstår i ny regi. Det är den välkände tränaren och nyblivne SM-guldmedaljören i cutting, Göran Lindström, som flyttat in på ranchen och påbörjat ett omfattande renoveringsarbete för att på vårvintern stå redo för nyöppning. Det är många i Skandinavien som börjat sin bana som westernryttare just på Jultorp ranch och faktiskt, Göran är en av dem.

–Det känns otroligt roligt och hedrande att få möjlighet att ta över driften av Jultorp. Just här grundlades mitt eget intresse för westernridning och nu är cirkeln sluten. Ända sedan dess har jag drömt om att driva ett genuint westerncentrum, där det finns utrymme för olika nivåer av ryttare och hästar, olika intresseriktningar och i en härlig miljö. Här är en helt underbar utemiljö med fina ridvägar runt om ranchen. Vi bygger just nu och förbättrar i ridhuset som faktiskt är det trevligaste jag själv ridit i. Den blir specialanpassat för att klara westernridningens grenar och vi kommer förstås även att ha en mängd olika kogrenar som man kan träna på här. Jag har just gjort klart med en lokal bonde så vi kommer alltid att ha nya fräscha kor här. Till min hjälp har jag Gunilla Herre och Kent Bogestav, två eldsjälar som jag inte skulle klara detta utan, berättar Göran.

Göran, som tidigare återfunnits på Waldemar Wass anläggning och innan det på Okna Ranch, har redan långt framskridna planer hur anläggningen skall expandera för att kunna ta emot både ridgäster, tävlingar, kurser, konferenser och vanliga restaurang- och hotellgäster. Jultorp Ranch ska bli ett Westerncenter i Skandinavien med allt från ridskola för nybörjare och fortsättningsryttare till tävlingsträning och clinics med välkända namn. I februari beräknas ridskoleverksamheten dra igång och dit kommer man att kunna komma både med eller utan egen häst. Någon månad senare kommer kursverksamheten att starta.

Jultorp ligger söder om Skara i byn Larv och det var Lollo Nilsson som startade och byggde upp verksamheten som förutom ridanläggningen består av två westernsalooner med sittplats för upp till 300 personer, hotell med ett 60-tal liggplatser och naturtrails i omgivningarna. Stallarna kommer att ha plats för 40-talet hästar samt uteboxar för gästande hästar.
–Just nu är vi i full färd med planering av vårens och sommarens kursutbud och jag kan lova att det kommer att hända många spännande saker här framöver, berättar Göran förväntansfullt.

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.