High Chaparral ska samla in 100.000 kronor till MinStoraDag

Barnens Dag på High Chaparral

Lördag den 7:e juni arrangeras ”Barnens Dag på High Chaparral” till förmån för insamlingsorganisationen MinStoraDag. Målet är att samla in 100.000 kronor som går direkt till MinStoraDags arbete att förverkliga önskedrömmar för barn och unga med svåra sjukdomar.
Hela dagen den 7e juni präglas av olika aktiviteter för barn där syftet är att samla in så mycket pengar som möjligt till MinStoraDag. Allt barnen (och de vuxna) gör denna dag genererar pengar till att uppfylla en dröm för barn som lever med en svår sjukdom.
Upplevelser hela dagen
Denna dag är det fler aktiviteter än någonsin för barn på High Chaparral.
– MinStoraDag ger sjuka barn möjlighet att få uppleva en annan vardag. Vi jobbar med upplevelser så jag tycker detta arrangemang passar perfekt på High Chaparral, säger affärsområdeschefen Emil Erlandsson.
– Överskottet från i stort sett alla aktiviteter på High Chaparral går denna dag till MinStoraDag. Vi hoppas att alla familjer tar med sig släkt och vänner för en heldag på High Chaparral till förmån för svårt sjuka barn.
Lucky Luke Loppet & Hitta Zorro
Förutom alla västernaktiviteter genomförs denna dag en orienteringstävling (Hitta Zorro) och en löptävling (lucky Luke Loppet) för barn 0-15 år. Dessa genomförs i samarbete med Wärnamo Sport Klubb och Bredaryds Skid-och Orienterings Klubb. – Genom arrangemanget Barnens Dag på High Chaparral stärker High Chaparral sin profil som en barn- och familjepark som bjuder på unika upplevelser där barn och vuxna upplever och skapar tillsammans. Upplevelser som stärker familjebanden, avslutar Emil Erlandsson.
För mer information, kontakta Ulf Owenede Tel. 0370-827 95, E-mail: ulf@bhc.nu 
bd87cf869f75b7d8_800x800ar Zorro håller till i Old Mexico där han beskyddar staden mot elaka skurkar. På Barnens Dag ordnas ett orienteringslopp och kanske dyker Zorro upp för att se till att ingen skurk fuskar med kontrollerna.
Om High Chaparral
High Chaparral är en nöjespark mitt i Småland, olik alla andra. Ett besök här är en upplevelse för alla sinnen som du sent kommer att glömma. Här förflyttas du till Vilda Västern, ett avsnitt i världshistorien som förknippas med spännande myter, legender och verkliga livsöden som här har fått liv på nytt. Här sveps du med i ett äventyr med banditer och tappra cowboys, shower, spännande upplevelser, busiga upptåg och lärorika aktiviteter. På High Chaparral får hela familjen uppleva det riktiga Vilda Västern, så som det en gång var i mitten av 1800-talets Amerika. Du får träffa alla de olika karaktärerna som levde i Vilda Västern; cowboys, banditer, sheriffer, mexikaner, indianer och så High Chaparrals egna hjältar Lucky Luke och Zorro. Någonstans i krokarna smyger också de klantiga bröderna Dalton omkring som inte alltför sällan fångas in av de minsta besökarna.
Om insamlingsstiftelsen MinStoraDag
MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som hjälper barn med svåra sjukdomar att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDags mål är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa. I barns fantasi kan allting hända. Att sjunga med sin idol, att simma med delfiner, att träffa en fotbollsspelare, att åka på semester med sin familj eller att få bjuda vänner på kalas är bara några exempel på önskedrömmar som under åren blivit förverkligade tack vare MinStoraDags verksamhet. Varje år genomförs flera hundra Stora Dagar, gruppaktiviteter som koncertbesök, sjukhuscaféer och ungdomsläger så att närmare 2000 barn per år får ett välbehövligt avbrott i sin sjukhusvistelse.  Stiftelsens beskyddare är H.K.H. Prinsessan Madeleine. Generalsekreterare är Hélène Benno
High Chaparral är en nöjespark mitt i Småland, olik alla andra. Ett besök här är en upplevelse för alla sinnen som du sent kommer att glömma. Här förflyttas du till Vilda Västern, ett avsnitt i världshistorien som förknippas med spännande myter, legender och verkliga livsöden som här har fått liv på nytt. Här sveps du med i ett äventyr med banditer och tappra cowboys, shower, spännande upplevelser, busiga upptåg och lärorika aktiviteter.På High Chaparral får hela familjen uppleva det riktiga Vilda Västern, så som det en gång var i mitten av 1800-talets Amerika. Du får träffa alla de olika karaktärerna som levde i Vilda Västern; cowboys, banditer, sheriffer, mexikaner, indianer och så High Chaparrals egna hjältar Lucky Luke och Zorro. Någonstans i krokarna smyger också de klantiga bröderna Dalton omkring som inte alltför sällan fångas in av de minsta besökarna.

 

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.